کرونا و تبدیل تهدید به فرصت

در نظرعموم مردم، کسی که در خانه کار می‌کند، بدون نظارت به‌طور آزاد و پروژه‌ای برای دیگران کار می‌کند، بیمه ندارد و ساعت‌ها و شیوه کارکردنش را خودش تنظیم می‌کند. البته که این شیوه کار چندان هم مورد پسند عموم مردم نیست و به نظرشان آخر و عاقبت ندارد. با وجود چنین تصویری از کارکردن در خانه، شاید توان شیوع کرونا را فرصتی خوب برای رسمی شدن شیوه دورکاری در مدیریت فرآیند کسب‌وکارها و جا انداختن آن برای عموم مردم و حتی کارفرماها و پرسنل دانست.
در دنیای پیشرفته امروز دورکاری یکی از روش‌های مدرن کار کردن است و با توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات و فراگیر شدن امکانات بسیاری از جمله اینترنت پرسرعت و ارزان، تلفن همراه، تله‌کنفرانس، رایانه‌های پرقدرت شخصی و شبکه‌های بی‌سیم، به سرعت در حال توسعه و گسترش است.
افزایش روزافزون مسافرت‌های درون شهری، ترافیک‌های سنگین صبحگاهی و عصرگاهی، افزایش هزینه‌های رفت‌وآمد افراد از محل کار به خانه، ایجاد آلودگی در شهرهای به ویژه بزرگ، اتلاف زمان افراد برای رسیدن به محل کار و از بین رفتن انرژی از جمله موضوعاتی هستند که بر اساس آنها ایده‌های «دورکاری» مطرح شده است.

 

دورکاری هم تاریخچه داره

از اواخر سال‌های ۱۹۷۰، وقتی که ریزرایانه‌ها و مودم‌ها در دسترس عموم قرار گرفتند، «جک ام.نیلز» اولین کسی بود که رویای کار از راه دور را مطرح و درباره آن تحقیق کرد. موسسه Feds coop یکی از مراجع رسمی اخبار حوزه IT در دولت فدرال آمریکاست در سال ۲۰۱۰ بررسی و مقایسه‌ای بین وضعیت دورکاری کارکنان دولت و بخش خصوصی در حوزه IT انجام داد. بر اساس این گزارش، میزان رضایت از دورکاری در بخش دولتی ۹۱ درصد و در بخش خصوصی ۹۵ درصد بوده است. این گزارش می‌افزاید، زمان حضور افراد دورکار در خانه پس ازدورکاری ۴۶ درصد افزایش داشته و کاهش ۷۱ درصدی آلودگی هوا، ۶۹ درصدی افزایش بهره‌وری، ۷۶ درصدی افزایش کیفیت زندگی، ۷۰ درصدی ذخیره پول و ۸۴ در صدی صرفه‌جویی در وقت نیز از دیگر تغییرات محقق شده در بین افراد دورکار پس از دورکاری است.
در دورکاری قرار است با استفاده از بستر فناوری و اینترنت هر فرد بدون نیاز به حضور در محل کارش، وظایف حرفه‌ای‌اش را به دور از بروکراسی‌های سنتی و با انعطاف بیشتری انجام دهد.

 

مدیریت چابک یا سنتی؟ مساله این است

در دروه‌ای که تکنولوژی و اینترنت پیچیده‌ترین کارها را برای آدم‌ها به راحتی «آب خوردن» کرده‌‌اند، طراحی و تولید ابزاری برای دورکاری پرسنل، چندان سخت نیست‌.
Tax management یا نرم‌افزار کارها یکی از این ابزارهاست که در حوزه اتوماسیون اداری می‌تواند راهکار مطمئنی برای سازمان‌ها باشد.
نرم‌افزار کارها اصولا با رویکرد مدیریت چابک پروژه، طراحی و تولید می‌شوند و تشکیل تیم‌ها، تعریف کار و تعیین سطح وظایف هر نفر با تمرکز روی «گفتمان سازمانی» و امکان گپ‌وگفت بین اعضای تیم درباره جزییات کارها و… ساختار نرم‌افزار را تشکیل می‌دهند.
شاید برایتان سئوال باشد چرا رویکرد مدیریتی در این نرم‌افزار بر اساس پروژه‌های چابک است؟ جواب در شفافیت انتخاب، اجرا و اتمام فعالیت‌ها دراین شیوه مدیریتی است.
در روش‌های سنتی که بیشتر به صورت فاز به فازعملیات اجرای یک پ‍روژه را دنبال می‌کرد، نتیجه کار از قبل به صورت یک طراحی اولیه دقیق (Up-front Design) پیش‌بینی می‌شد که ایرادهای اساسی به آن وارد است. ازجمله این ایرادات می‌توان به صرف زمان زیاد برای طراحی اولیه دقیق، شفاف نبودن نیازمندی‌ها، بالا بودن هزینه تغییرات و شفاف نبودن سررسید پروژه و… اشاره کرد.

  برای تبدیل تقویم میلادی به شمسی می توانید از تقویم آنلاین استفاده کنید.


 

با چی و چطور دورکاری کنیم؟

اسکرام چابک، متفاوت از رویکرد سنتی  مدیریت پروژه است و به جای تمرکز بر اینکه افراد چه کار می‌کنند بر چگونگی انجام کار توجه دارد.
نرم‌افزار کارها هم می‌تواند در برنامه‌ریزی بلندمدت، نقش بازی کند و هم می‌تواند به برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت کمک کند. در تیم‌های پروژه‌محور، همه کارها در اسپرینت‌ها (sprint) کوتاه‌مدت (یک‌ماهه یا دوهفته‌ای) تعریف می‌شوند.
در نرم‌افزار مدیریت کار  که مبتنی بر «اسکرام» طراحی و تولید شده، اهداف بلندمدت با تعیین راهبرد نظارتی و امکان دریافت گزارش‌های آماری به واحدهای کوچکتر کاری واگذار می‌شوند.

 منبع:

https://blog.yar.cloud/%d8%af%d9%88%d8%b1-%da%a9%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d9%88%d8%b2%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%a9%d8%b1%d9%88%d9%86%d8%a7-%d8%a8%d8%a7-%d9%86%d8%b1%d9%85%e2%80%8c%d8%a7%d9%81%d8%b2%d8%a7%d8%b1/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد